by ACT Srbija
21:55 13.02.2024

Izveštaj o aktivnostima za mesec januar 2024.

Iza nas je još jedna neverovatna godina. Proslavili smo jubilarnih 20 godina ACT Fondacije,  pomogli velikom broju porodica, dece i životinja, donirali pristojnu sumu novca u svrhu lečenja, ali i posadili veliki broj stabala voća širom Srbije.

Ceo tekst o postignutim rezultatima u 2023. godini možete pogledati preko sledećeg linka
http://www.actsrbija.rs/blog/godisnji-izvestaj-za-2023-godinu/

Nadamo da će 2024. godina biti još uspešnija i verujemo da će ACT Srbija ulepšati i olakšati živote mnogim ljudima, deci, ali i životinjama, kojima je pomoć preko potrebna, to je svakako naš cilj.

U mesecu januaru smo sproveli ukupno 29 pojedinačnih akcija, gde su volonteri isporučili ukupno 644kg veganske hrane za 17 porodica širom Srbije. Ukupan broj najmlađih članova ovih porodica je 62 deteta, dok 9 od 17 porodica čine porodice sa samohranim roditeljima.

Donirano je 386kg hrane za ukupno 750 pasa i mačaka, od kojih se najveći broj njih nalazi u prihvatilištima za životinje u Mladenovcu i Nišu. 

Pored svih gore navedenih donacija, ACT Fondacija, i njeni volonteri, su donirali i 47 higijenskih paketa, 4 paketa odeće, 5 kubika drva za 3 porodice u Srbiji, ali i posteljinu, igračke i slatkiše za 3 porodice sa decom.

Na Badnji dan, 06.01. volonteri su podelili 13 paketa hrane i higijene beskućnicima i ugroženima na ulicama Beograda.

Treba pomenuti i događaj Yin Cacao & Sound, gde je prikupljeno ukupno 100 eura donacija.

ACT Fondacija je podržala i projekat održivosti za Mohanđi Centar Mira u Obrenovcu uz donaciju od 50% sredstava za nabavku plastenika koji će obezbediti hranu za gladne u lokalnoj zajednici.

Ne možemo a da ne pomenemo i donaciju od 1300 eura, koja je uplaćena u svrhu operacije očiju devojčice iz Kule, Vesne Rankov.