by ACT Srbija tim
12:27 23.05.2023

Izveštaj o aktivnostima za mart 2023. godine

U ukupno 18 aktivnosti isporučeno je 320kg veganske hrane za ljude koji žive u teškim uslovima bez resursa za osnovne potrebe i 220kg hrane za životinje (pse i mačke).

ACT Srbija je u ukupno 12 aktivnosti donirala pakete veganske hrane za 12 porodica, u 7 gradova širom zemlje od kojih je 38 dece.
Udruženje "Čarna", Valjevo, primilo je donaciju od 220 kg hrane za oko 160 pasa. Ovo udruženje brine o napuštenim psima kako na ulicama, tako i sklanjaju u svoj azil, obezbeđuju lečenje i udomljavanje istih.
U okviru projekta "Pokret sadnje voća" volonteri su u okviru dve akcije posadili ukupno 142 sadnice voća. U Valjevu na prostoru udruženja "Autizam Valjevo" broj zasađenih stabala 94. Njihov centar u Moravcima namenjen je kao odmaralište za osobe sa autizmom i njihove porodice kako bi bili u kontaktu sa prirodom. Saznajte više klikom na link: /www.autizamvaljevo.rs/odmaraliste-u-moravcima/
U Srednjoj školi "Dositej Obradović" u Alibunaru posađeno je 48 sadnica voća. Učenici su radosno učestvovali u sadnji.
Zasađena stabla u obe aktivnosti su: kruške, jabuke, trešnje, šljive.
Pored navedenog ACT Fondacija donirala je 1 paket odeće, 3 paketa sa higijenskim sredstvima, krevetac za bebe, laptop, vaučer za supermarket (poklon od anonimnog donatora), autobuske karte za 7 osoba (samohrana majka i šestero dece) i 326 stabala četinara za udruženje "Mohanđi Srbija" i njihova dva Centra mira u Obrenovcu i Kosmaju. 
Zabeležili smo 307 radnih sati ACT volontera koje su volonteri utrošili za realizaciju ovih aktivnosti tokom meseca marta.
Bravo volonteri i veliko hvala donatorima i svima na podršci!
ACT Foundation Srbija tim