Socijalno ugrožene porodice
Kampanje

by ACT Srbija
18:14 21.02.2023

Udruženje "Nova Svest" donirali novčana sredstva za 6 porodica!

Udruženje Nova Svest je doniralo 1500€ za 6 socijalno ugroženih porodica u Srbiji! ACT volonteri su prethodnih dana podelili ovu pomoć (250€ svakoj) koja im je mnogo značila. 

Ukratko ćemo vam predstaviti navedene porodice.

1. Porodicu Dujilović iz Begeča čini samohrani otac i četvoro predivne dece.Njihova mama je u avgustu prošle godine izgubila trogodišnju bitku sa tumorom u mozgu, te im ovaj i svaki vid podrške znači puno. 2. Samohrana majka M.I. živi kao podstanar sa šestero maloletne dece u Zemun Polju.Kako nam je objasnila, pobegla je od muža nasilnika, zatim se razvela, ali ne primaju nikakvu alimentaciju. Pored socijalne pomoći, majka se teško snalazi.3. U Trstenici živi 16-godišnji Mijat Gločevac koji je trajno vezan za invalidska kolica. Pohađa srednju tehničku školu u Obrenovcu što je 8km od njegove kuće. Otac mu je poginuo i o njemu brine majka sa još 2 dece. Nedavno su imali saobraćajni udes. Auto im je uništeno. Budući da Mijat nema autobusni niti bilo kakav drugi prevoz do škole, bilo im je hitno potrebno auto.4. Porodica Krstić iz Loka broji 8 dece i roditelje Anku i Branislava koji žive jako teško u staroj kući. Branislav je jedini zaposlen, a Anka radi povremene poslove.

5. Dragana Milosavljev je samohrana majka troje dece iz Mošorina. Zbog toga što je radila razne teške poslove, ima zdravstvenih problema. Uprkos tome nije uspela da dobije nikakvu socijalnupomoć jer je navodno radno sposobna, zato se snalazi kako zna i ume.6. D.T. iz Žablja je samohrani otac 4 dece. Supruga je napustila porodicu i preudala se. Otac svim silama pokušava da pruži deci svu potrebnu pažnju i radi honorarno građevinske poslove.Porodice su neizmerno zahvalne. Hvala donatorima iz Nove Svesti na saradnji.