Deluj da zaustaviš glad
Deca
Životinje
Osobe sa invaliditetom
Pomoć bolesnima
Socijalno ugrožene porodice
Kampanje
Edukacija, kultura i osnaživanje

by ACT Srbija
17:18 12.03.2023

Izveštaj o aktivnostima za februar 2023. godine

Ukupan broj aktivnosti: 16
Ukupno veganske hrane isporučeno: 827kg
Ukupno hrane za životinje donirano: 126 kg
Paketi sa sredstvima za higijenu: 1
Paketi odeće: 8

Ostale donacije: 41 pakovanje akrilnih boja i 25 kg gline za modelovanje za radionicu Udruženja za cerebralnu paralizu “Sunce”; nameštaj za jednu porodicu – sto sa 12 stolica; 1 paket terapije lekovima starijem samcu iz Sremske Mitrovice; 1500 eura donacije za šest socijalno ugroženih porodica  (donator Udruženje “Nova Svest”).

DELUJ DA ZAUSTAVIŠ GLAD (ACT4Hunger)

Posećene su 24 porodice, kojima je uručena pomoć u hrani za određeni vremenski period, uglavnom samohranim roditeljima i porodicama sa puno dece ili bolesnim detetom.

Hrana je podeljena 270 ljudi, od čega su 92 dece, u 8 gradova i opština – Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Kikindi, Obrenovcu i Sremskoj Mitrovici.

Pored porodica uručene su donacije korisnicima organizacije Crveni krst Zrenjanin, gde je donirano 60g voća, i Udruženju za cerebralnu paralizu “Sunce” u Novom Sadu, za čiju kuhinju je dostavljeno 93 kg hrane.

POMOĆ ŽIVOTINJAMA (ACT4Animals)

Za Mohanđijev rođendan volonteri su hranili ptice, ulične pse i mačke u dva grada.

Organizacija “Doggo” iz Novog Sada, prihvatilište za pse, dobila je 80 kg hrane, što pokriva jednomesečne potrebe životinja iz ovog azila za hranom.