Životinje
ekologija

by ACT Foundation Srbija
02:53 25.09.2021

Poseta azilu za konje “Staro brdo” 29. maj 2021.

Saosećanje, pomaganje, deljenje onoga što imamo sa siromašnima, bolesnima i gladnima su jedni od osnovnih izraza čovečnosti. Hranjenje napuštenih životinja, te razmena ljubavi sa ranjivim bićima na Zemlji je jedan od najvećih blagoslova života – nagrada za takvo iskazivanje ljubavi je lakoća, čista radost i suptilan ali moćan dozivljaj duboke povezanosti sa svime što jeste.

Inicijativa ACT Fondacije u Azilu za konje “Staro brdo” u Lapovu, Srbiji, bila je istorijski događaj.

U subotu, 29.maja, grupa ljubitelja prirode iz različitih delova sveta, vođena Mohanđijem, osnivačem ACT-a, okupila se da podeli ljubav bezuslovno i pošalje močnu poruku svetu – da svi mi postojimo u jednom uzvišenom jedinstvu sa Majkom Prirodom ako biramo da ga prepoznamo, kao i važnost vrednovanja i dozivljaja svakog bića kao dela nas samih, ma koliko bolesno, staro, povređeno ili slabo ono bilo.

U Azilu “Staro Brdo” ove vrednosti se žive i jačaju svakog dana – 10 konja, 7 svinja, magarci, bizon, mačke, psi, koze i mnoge druge životinje uživaju u bezuslovnoj ljubavi i podršci Azila koje funkcioniše isključivo bazirano na dobroj volji ljudi, bez državnog finansiranja ili osigurane finansijske podrške. Drugim rečima, njihov rad je baziran na Milosti i ljudima dobre volje koji prepoznaju lepotu i vrednost ovakvog rada, kao što je to ovog puta bio tim ACT Fondacije.

ACT tim u Srbiji udružen sa ostalim članovima ACT Fondacije na globalnom nivou, isporučio je mesečnu zalihu hrane (350 bala sena) za konje i posadio 9 sadnica jabuka (kao deo projekta The Fruit Tree Plantation Drive).

Ovaj sjajan timski rad među članovima ACT-a iz Balkana, Amerike, Engleske, Južne Afrike i našeg osnivača i inspiracije – Mohanđi Srbija će ostati urezan u našem sećanju kao prelepo iskustvo koje je nam je ispunilo srca .

Da podržite Azil za konje "Staro Brdo" - Horse sanctuary "Old Hill"”, budite slobodni da pišete našem ACT Srbija timu na serbia@actfoundation.org za više detalja ili posetite njihov sajt www.starobrdo.com