by
07:21 11.11.2023

Proslava jubilarnih 20 godina ACT Fondacije

Proslava 20. godišnjice ACT Fondacije 4. novembra 2023. je zaista bilo specijalno veče koje ćemo pamtiti.

Veče je počelo novim videom o globalnom uticaju ACT Fondacije, koji je dirnuo sva srca. 

Mohanđi, osnivač ACT-a, govorio je o putovanju od samog početka 2003. godine, a zatim su se na sceni pridružili ćerka Mila i Vijay R. iz ACT UK Fondacije kako bi predstavili najnoviju brošuru ACT-a ispunjenu dirljivim pričama iz 20-godišnjeg repertoara nesebičnih sadržaja i aktivnosti ACT-a.

Devi Mohan, globalna predsednica ACT-a, bila je sledeća govornica na događaju. Podelila je neke dirljive priče sa ACT-ovog puta, ističući transformacioni aspekt nesebične službe i primere kako smo svi duboko povezani. Devi je zatim predstavila srpsku verziju svoje autobiografije "Dom na putu duše jedne izbeglice" u društvu gospođe Nade Ahuje, izuzetne srpkinje koja takođe, slučajno, ima indijsko poreklo.

Veče se nastavilo dirljivim pričama koje su podelili istaknuti članovi timova ACT Fondacije iz Velike Britanije, Južne Afrike, Sjedinjenih Američkih Država, Šri Lanke. Mohanđijev otac, gospodin Kesavan, i Kishore M., predsednik Ammucare iz Indije, podelili su svoje reči ljubavi nesebične službe putem video zapisa.


Predsednik ACT Fondacije je odao priznanje istaknutim gostima iz Fondacije Novak Đoković i Fondacije Braća Karić koji su prisustvovali ovoj specijalnoj večeri. Priznanje je odato i dugogodišnjim saradnicima iz Balkanske regije, kao što su Žene iz Bara iz Crne Gore, predstavnik Udruženja za Autizam Valjevo iz Srbije, itd.


Jedan od najdirljivijih trenutaka bilo je lansiranje video zapisa ACT himne, koji je dirnuo srca svih prisutnih. 

Pored himne, moramo izdvojiti i zaista impresivno muzičko izvođenje benda Hearts Liberated.

Takođe, predstavljena je nova #ACT4Hunger aplikacija, koja će pomoći našim ACT timovima da sprovode efikasnije donacije hrane. Lansirao ju je Dejan Bogatinovski iz Makedonije. Moramo pomenuti i Jugoslava Karića, koji je bio prva osoba koja je izvršila donaciju putem aplikacije.

Tesla TV je ispratio ceo događaj i intervjuisali su Mohanđija i Devi Mohan, dok je Maya Media podržala ovaj događaj organizovanjem ovog divnog mesta.


Nadamo se da slike govore više od reči i prenose sreću koju može doneti samo nesebična služba.