Deluj da zaustaviš glad
ekologija

by ACT Foundation Srbija
02:53 25.09.2021

Bašta puna bezuslovne ljubavi u Nikolincima nadomak Vršca

Dana 11. aprila su volonteri ACT Fondacije zasadili 34 sadnice malina i 24 sadnice drugih vrsta voća u  okviru projekta TheFruitTreePlantationDrive. Zasađene su sadnice kruške, jabuke, smokve, lešnici i trešnje. Zatim, 24. aprila su volonteri  zasadili prvu baštu povrća. 

Tokom leta akcija se nastavila, a svaki dolazak obeležen je prelepim druženjem i zajedničkim ručkom. Takođe volonteri su zalivali baštu i  čistili predela od otpada po okolnim njivama i putevima. Skupljeno je preko 100 džakova i dosta kabastog otpada. Hvala Bojanu Mihajloviću iz sela Borešac koji je svojim bagerom besplatno prevezao sakupljeni otpad.

Na jesen 25. septembra su se okupili da zrelo povrće i sakupe. Veliku pomoć pružio im je Marko, meštanin sela, i vozač traktora, bez čije pomoći bi čitava akcija bila duplo duža i teža, i kome se ovom prilikom zahvaljujemo. 

"Krompir nam je ove godine malo sitan, ali će zajedno sa lukom od srca biti podeljen svima kojima je pomoć u vidu hrane potrebna." - Nataša, ACT volonter, a svi su se sa slatkim umorom u telu, a radosni u duhu vratili kući. 

Neizmerno hvala našem volonteru na ustupljenoj njivi i višemesečnoj nezi zasađenih biljaka. 

Povodom 23. avgusta, dana kada je Ammu napustila svoje fizičko telo, u subotu ACT Srbija, World Consciousness Alliance - WCA i Mohanji Youth Club, organizovali su radionicu za decu u Novom Sadu, pod nazivom: ZAMISLI SVET i #POŠTOVANJE.

Zajedno smo se zabavili, izrazili kroz umetnost, a volonteri su mnogo naučili od naših najmlađih sugrađana. Koliko je svako dete bistro, jasno, lepršavo i kreativno, motivisalo nas je da ponovo organizujemo ovakvo druženje.