Izveštaji o aktivnostima ACT Fondacije

by ACT Srbija
23:06 05.12.2023

Izveštaj o aktivnostima za mesec novembar 2023.

U mesecu novembru smo ostvarili jos bolje rezultate, bar što se broja akcija tiče, nego predhodnog meseca. Sprovedeno je ukupno 22 pojedinačne akcije.

Volonteri su isporučili 460kg veganske hrane za ukupno 13 porodica i 3 pojedinca. Pored navedenog, pomoć, u vidu donacije veganske hrane, je dobio Zavod za vaspitanje dece i omladine Vasa Stajić, što nas dovodi do ukupne brojke od 32 odrasle osobe i 71 deteta koje su primile donaciju ovog meseca.

Takođe, 80 pasa iz azila Zelene šape, je dobilo ukupno 60kg hrane.

Pomoć u vidu medicinskih lekova je dobila i osoba koja je na listi čekanja za operaciju, i koja se bori sa teškim materijalnim problemima.

Pored donacije u vidu hrane, deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Vasa Stajić, volonteri su prikupili i donirali sredstva za higijenu, kao i pakete odeće.

Pored navedenog, volonteri su jednoj porodici obezbedili dva metra ogrebnog drveta za zimu, dok su drugoj porodici iz Banata donirali dva pakte igračaka.

Još jedan događaj koji je obeležio mesec novembar je i Humanitarna večera, koja je bila u restoranu Kompot, na kojoj su prikupljena sredstva za pomoć ljudima u Velikoj Hoči na Kosovu.