Izveštaji o aktivnostima ACT Fondacije

by ACT Srbija
21:28 04.01.2024

Izveštaj o aktivnostima za mesec decembar 2023.

Došao je i kraj 2023. godine, te iz tog razloga želimo da sa Vama podelimo sve što smo uradili i postigli za mesec decembar. Rezultati su neverovatni, uspeli smo da nadmašimo rezultate koji su postignuti u mesecu novembru. U mesecu decembru smo sproveli ukupno 25 pojedinačnih akcija.

Volonteri su isporučili 723kg veganske hrane za ukupno 31 porodicu, odnosno, pomoć je primilo 49 odraslih osoba i 89 mališana iz ukupno 7 opština u Srbiji. Pomoć, u vidu donacije veganske hrane, je dobio i centar za decu sa autizmom u okviru UG Autizam Valjevo.
Takođe, i pored svih prepreka koje su se našle ispred ACT volontera, uspešno je sprovedena akcija gde je donirana hrana, ali i sredstva za higijenu, za ukupno 15 porodica na teritoriji  Velike Hoče na Kosovu i Metohiji. Na žalost taj dan u mestu nije bilo struje.

Takođe, ACT je donirao 360 bala sena Azilu za konje "Staro Brdo" da im ove zime nema zime :-) A dve osobe su primile donaciju u vidu hrane, za svoje pse, u ukupnoj količini od 40 kilograma.

Još jedna akcija koja je obeležila mesec decembar, jeste podela paketića deci koja žive u težim materijalnim uslovima, gde su volonteri u saradnji sa Fakultetom Političkih nauka u Beogradu i Udruženjem "Mohanđi" Srbija sakupili i spakovali ukupno 95 paketića koji su donirani u dva svratišta za decu i jednom prihvatilištu za zaštitu zlostavljane dece u Beogradu.

Možemo reći da smo u decembru postigli neverovatne rezultate na polju sadnje mladih stabala voća, čime smo 3 centra u Srbiji, obogatili sa ukupno 191-om sadnicom voća.

Moramo pomenuti i pohvaliti hor "Kuća Muza" (House of Muses) koji je organizovao koncert barokne, renesansne i moderne muzike, tokom kojeg je ACT Fondacija prikupila dve stotine eura za operaciju očiju jedne devojke iz Kule. Pored prikupljenog novca, ACT Srbija će donirati još tri stotine eura, te će ukupno, u ovu svrhu, donirati pet stotina eura.

Video sa večeri: https://youtu.be/j09bjZiOvCw?si=OgxpOAyqLTPakBYI