by ACT Srbija tim
12:38 23.05.2023

Izveštaj o aktivnostima za april 2023. godine

U ukupno 20 aktivnosti, volonteri su isporučili donaciju od ukupno 448kg veganske hrane za ljude i 183kg hrane za životinje.

Ukupno 20 socijalno ugroženih porodica od čega je odraslih 44, a dece 53, u sledećim gradovima: Kula, Novi Sad, Kragujevac, Požega, Beograd, Čačak, Obrenovac, Jagodina, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Pančevo.

Takođe, u Obrenovcu pomoć je pristigla za 39 članova Udruženja obolelih od Mulitpleskleroze "Obrenovac" u vidu sredstava za higijenu (pelene, vlažne maramice, šamponi, sapuni i sl.)

Hrana za životinje donirana je udruženju "Doggo" iz Novog Sada kao i Biljani Vukićević iz Kraljeva koja hrani oko 50 napuštenih pasa u okolini firme u kojoj ona radi i u drugim ulicama.

Pored navedenog ACT Srbija donirala je 14 paketa odeće, 54 paketa higijenskih sredstava, pakovanje lekova za mesečnu upotrebu jednoj baki iz Pančeva, školski pribor i igračke porodici Lakatoš iz Mrčajevaca, 250 sadnica četinara udruženju "Mohanđi Srbija" koje trenutno gradi dva Centra mira u Obrenovcu i Kosmaju,

Takođe, u Beogradu, organizovana su dva humanitarna događaja od strane volontera gde su sakupljana sredstva za porodicu Rankov iz Kule: Humanitarna Gong kupka i Paint & Wine radionica.

Naime, radi se o šestočlanoj porodici. Otac, majka, 3 dece i baba. Otac radi nadničarske povremene poslove, majka je zaposlena kao fizički radnik u lokalnoj fabrici sa niskim primanjem, deca su svo troje maloletna (13, 11 i 8 godina), baba je bolesna i u polupokretnom stanju. Kuća je u jako lošem stanju, zidana od zemlje, puna vlage, miševa i prokišnjava.
Svakodnevni život im je pun muke, tegobe i rizikuju zdravlje dece.