by ACT Srbija
08:39 23.12.2022

SMEH JOGA - HUMANITARNA RADIONICA 29.12.

Smeh joga za cilj ima da probudi razigrano dete u nama. Kroz jednostavne vežbe smeha, disanja, pevanja pa i plesa pobuđujemo hormon sreće u našem telu, oslobađamo neke ustajale a nepotrebne emocije.
Naučno je dokazano da je dvadeset minuta smeha dovoljno za postizanje punih fizioloških benefita smeha, kao i to da telo ne pravi razliku između pravog i stimulisanog smeha, tako da radeći vežbe smeha imamo jednake dobrobiti kao i kod pravog smeha. UNESITE SMEH U TELO I UM ĆE USKORO PRATITI.
Postoji set od preko čedrset vežbica koje se mogu praktikovati. Neke su u sedećem položaju, neke u stajaćem, a neke i u ležećem. Koje od vežbica se kombinuju tokom radionice zavise od grupe i intuitivnog osećaja. Svaka je simpatična na svoj način i zaista se osećamo kao razigrana deca dok ih izvodimo. Deca se ne smeju zato što imaju smisao za humor, već zato što su radost i veselje deo njihove prirode.
Važno je aktivno učestvovanje u procesu jer ne očekujemo da će nas drugi neko nasmejati. Vežbe su vrlo lagane i lako primenljive i tokom radionice a i nakon iste kad god poželite.
Radionicu joge smeha vodi Sanja Dejanović, koja dugi niz godina primenjuje različite metode samopomoći, Reiki, jogu, smeh jogu i drugo, a više o njoj i njenom životu i radu možete pogledati na portalu: https://reikiskolica.org . Za instruktora Smeh joge je završila obuku 2017.
Na kraju svake radionice može se dati namera da se sva dobra podignuta energija raširi i na planetu, da se svi ljudi smeju, žive u zdravlju i miru. 
Molimo vas, obucite se udobno, ponesite flašice sa vodom i dodjite petnaestak minuta ranije kako bi počeli na vreme. Takodje vas molimo da prijavite dolazak na 065 8000 324 – Sanja. Hvala.
Preporučena donacija za radionicu je 800 dinara.
Takođe ako niste u mogućnosti da dođete a želite da podržite projekat za božićne paketiće možete to učiniti uplatom na račun - za donacije iz Srbije: žiro - račun 165-29869-66, Addiko Bank
Ovako nam je bilo na Rtnju. Ogromna radionica. Manje radionice u zatvorenom prostoru mogu imati jači efekat. Manja grupa, toplija atmosfera.
Vidimo se 29.12.2022. od 18h da ispratimo staru i dočekamo Novu Godinu, da pošaljemo dobru vibraciju u atmosferu i da obradujemo neke mališane za Božić.

Hvala svima na učešću.
Mir i Radost svima.
S ljubavlju,
Sanja & ACT tim Srbija