Kampanje
Edukacija, kultura i osnaživanje
Deca
Deluj da zaustaviš glad

by ACT Srbija
11:35 20.07.2023

Uspešno realizovan Humanitarni sportski turnir 27. maj 2023. godine

Presrećni smo jer smo organizovali ovaj humanitarni turnir. Svi uključeni u organizaciju i izvođenje samog turnira su prezadovoljni. I deca iz Tehničke škole koja su igrala i volonteri koji su igrali, i nastavnici iz škole, a i mi ACTovci. Sve je proteklo sjajno.
-------------------------------------------------------------
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NA OVOM LINKU: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ActSrbija&set=a.303089322040701
-------------------------------------------------
Zahvaljujemo se direktorki škole Oliveri Babić koja je prepoznala našu ideju i otvorila nam vrata škole da izvedemo ovu akciju a upravo za porodice iz te škole kojima je pomoć bližnjih potrebna.
Imali smo i podršku medicinskog tima iz doma zdravlja iz Žarkova, pa kada je jedan dečak uganuo skočni zglob tokom igre one su ga lepo sanirale, a nastavnik iz škole je dečaka odvezao u urgentni. Sve ostalo je proteklo u savršenom redu. Jedna potpuna harmonija između velikih i malih, bez previše takmičarskog duha, sa svešću da smo tu da učinimo nešto za one koji nas trebaju. Ovo je jedan redak turnir na čijem kraju se nisu delili pehari i medalje, jer samo učestvovanje je upravo bila ta nagrada za svakog od nas. ACT Fondacija je za ovu priliku dečici delila majce za učešće na turniru da im ostanu za uspomenu na jedan divan dan i njhovu nesebičnost.
Zahvaljujemo se veganskom restoranu Ananda iz Novog Sada koji je za ovu priliku donirao sto veganskih sendviča. Drugi deo sendviča su pravile naše volonterke. Hvala svim nastavnicama koje su donirale slatkiše. Hvala sponzorima za vodu i sokove. Takođe smo obezbedili za sve učesnike i jabuke, a na kraju dana preostale sendviče smo uručili u jednom romskom naselju koji su nas sa radošću dočekali. Nakon igre u holu škole deca koja idu u tu školu su obezbedila i mali muzički program.
Kao što smo najavili igrala su se četiri sporta, stoni tenis iodbojka u salama škole, a basket i fudbal na otvorenom. A na kraju je bio i turnir u ispucavanju trojki. I vreme nas je poslužilo te se turnir i sa te strane odvijao sasvim lepo.
Sve u svemu jedno veliko zadovoljstvo poneli smo svi kući. Hvala svima.
Od srca,
ACTovci.
Tehnička Škola Železnik
https://www.facebook.com/profile.php?id=100038994230704 - Ananda restoran u Novom sadu koji je donirao veganske sendviče.