by ACT Srbija
12:23 26.02.2023

ACT dan - 23.Feb.2023. godine - Rođendan osnivača ACT Fondacije

Tradicionalno kao i svake godine, i ovog 23. februara obeležili smo rođendan osnivača ACT Fondacije koji je pre 20 godina, u ime svoje ćerke Ammu, osnovao ovu humanitarnu platformu.

Mohanđi pruža neprestanu inspiraciju većini volontera, a svakako svojim primerom potvrđuje svoje reči da su ljubaznost, dobrota, saosećanje i ostale uzvišene vrednosti, ono što nas čini lakšim i osposobljava da činimo velika dela. Takođe tvrdi da ono što damo svetu predstavlja našu neto vrednost, a ne ono što uzmemo odnosno, posedujemo u materijalima, položajima, novcu i slično.

Pored ACT Fondacije, inspirisao je i osnovao veliki broj drugih prelepih platformi a više o tome možete saznati na sajtu mohanji.rs i www.mohanji.org/who-is-mohanji/

U Srbiji su volonteri realizovali aktivnosti u 4 grada.

U Beogradu je podeljeno 2 paketa hrane za dve porodice, hrana golubovima i hrana napuštenim psima i mačkama, u dva dana kasnije Humanitarni veganski ručak za Luku Stajkovića kome je dijagnostifikovan tumor na mozgu.

U Novom Sadu volonteri su posetili Dnevni boravak udruženja "Sunce" i ispred fondacije isporučili donaciju 93kg hrane za njihovu kuhinju, 41 pakovanje akrilnih boja za platno i 25kg das mase za modelovanje. Pored toga zajedno su pravljeni sirove veganske kuglice.

U Zrenjaninu volonterke su prethodno donirale 60kg jabuka Crvenom krstu u Zrenjaninu koje u okviru Narodne kuhinje svakodnevno spremi 250 toplih obroka za svoje korisnike.

Zatim su 23.02. ranom zorom hranile ptice kraj reke Begej i smestile u novi dom ribe karaš koje su slučajno odrasle u jednoj privatnoj fontani.

U Sremskoj Mitrovici su volonteri isporučili 12 paketa hrane za isto toliko porodica koje su nam se obratile za pomoć u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici.

Ukupno u okviru svih rođendanskih akcija je donirano 550 kg hrane za preko 250 ljudi.

Ova inicijativa se sprovodi svake godine širom sveta, te saznajte kako su to proveli volonteri u ostalim zemljama na sajtu ACT Foundation global www.actfoundation.org